Skip to content

Víza do Indonésie (Bali) pro Českou a Slovenskou republiku

Pro čechy a slováky je získání víza jednoduché. Vízum si vybíráte hlavně podle toho, jak dlouho plánujete zůstat v Indonésii a co zde chcete dělat. Všechny níže uvedené informace platí v případě příletu na jedno z mezinárodních letišť.

Krátkodobý pobyt

  • Pokud budete v Indonésii maximálně 30 dní,  dostanete razítko zdarma po příletu na letiště. Pozor! Tento pobyt nelze prodloužit.
  • Pokud chcete zůstat maximálně 60 dní, tak máte 2 možnosti.
    1. První možnost je zařídit si turistické vízům již v Čechách. Zde si zažádáte na indonéské ambasádě o vízum a bez problému byste měli dostat vízum na maximálně 60 dní, vyřízení je většinou do 5 pracovních dnů a cena je 50$.
    2. Další možností je přiletět do Indonésie a nechat si dát placené vízum při příletu (35$), které je možné po měsíci jednou prodloužit o dalších 30 dní – tzn. máte celkem také 60 dní. Tato varianta je o něco dražší, protože prodloužení stojí okolo 700.000 IDR (podle agentury), ale nemusíte nic zařizovat předem, na druhou stranu vás čeká návštěva imigračního v Indonésii, nebo zaplacení agentovi.

Dlouhodobá víza

  • Sociálně kulturní vízum se uděluje na 60 dní na ambasádě mimo Indonésii (v Praze nebo další oblíbené místo je Singapur). Tento typ víza je o něco komplikovanější na vyřízení než turistické. Potřebujete zvací dopis (můžeme poradit), ale dostanete 60 dní a možnost vízum celkem 4x prodloužit o 30 dní. Celkem tedy můžete v Indonésii zůstat 180 dní. Poslední den platnosti víza musíte opustit zemi.

Pracovní víza (KITAS)

  • Pracovní víza jsou pro firmy realtivně drahé, tudíž pokud tu nemáte firmu, která o vás hodně stojí, tak je nejspíše sami jen tak nezískáte a ani by se vám nevyplatily. Obecně platí, že do Indonésie se jezdí utrácet a ne vydělávat. 🙂

Prodloužení víza

Prodloužení víza je byrokratická mašinérie, kterou pokud nemáte zrovna v lásce byrokracii, tak je lepší nechat na agentuře, kterých je na Bali hodně a rádi vám s tím pomohou. Když nás kontaktujete, můžeme s tím také pomoci. Pas se dává agentuře přibližně týden před skončním platnosti víza. Při prvním prodloužení je potřeba zastavit se na imigračním úřadě a dát jim otistky prstů. Agentura pro vás má většinou připravený lístek s pořadovým číslem, tak se nečeká dlouho (většinou jsem tam nestrávil víc jak hodinu). Cena se pohybuje mezi 700 000 – 800 000 IDR za jedno prodloužení.

Visa run

Pokud vám skončí vízum je potřeba opustit zemi, ale nic vám nebrání se ještě ten den vrátit a získat nové vízum při vstupu. Nebývají s tím problémy. Pokud chcete mít jistotu, udělejte si pár dní poznávačku místa kam odletíte (Singapur, Kuala Lumpur, Perth) a pak už nebude problém s návratem. Pozor na Bangkok, tam se to těd trochu utahuje a nemuselo by vám to vyjít.

Překročení doby platnosti víza

Pokud překročíte dobu víza o nižší jednotky dní, není potřeba řešit akutně prodloužení, ale je možné pouze zaplatit pokutu za překročení víza (overstay fee) – jedná se o přibližně 300 000 IDR/den, což v případě 2-3 dnů vyjde levněji, než prodlužovat vízum.   Pokud budete chtít poradit při zařizování, neváhejte nás kontaktovat. 🙂

 

Informace jsou z našich zkušeností, nebo dostupných zdrojů. Podmínky na víza si Indonésie mění jak ponožky..Před cestou si prosím vše ověřte na ambasádě!!

Komentuj jako první!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close